Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилци правят подписка срещу даването на мандат на ДПС в района. Протестите продължават

Близо 16 хиляди подписа са събрани само за последните три дни в Кюстендил срещу налагането на Александър Методиев, известен като Бат Сали, за народен представител, след като е получил едва 864 гласа, съобщават от общината.

Събирането на подписи в подкрепа на протеста срещу назначаемите депутати продължава. Вече са се включили близо 16 хиляди души от града и общината, казаха от администрацията.

Поради големия интерес и от други области, от понеделник подписката ще бъде разпространена в цялата страна, също и в София. В столицата ще има пунктове на метростанциите „Сердика”, при стадион „Васил Левски”, при Софийския университет и пред входа на УНСС.

В подписката се настоява ръководството на Движението за права и свободи да признае изборния резултат и да оттегли от състава на 43-тото Народно събрание представителите си в листата за 10-и многомандатен избирателен район, за да се предотврати ескалация на напрежението. Иска се още всички парламентарни партии да гарантират незабавна промяна в избирателната система.

В Дупница блокада на главен път Е-79 вече не се прави, но  протестите продължават на така наречения площад "Барикада", непосредствено до жп линията София-Кулата. И снощи 60-70 души бяха излезли на протест. Протест е насрочен и за довечера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!