Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Красимир Костов се ангажира с ремонти по искане на граждани

9
Родители на деца, които тренират футбол към ФК „Шумен 2007”, за втори път тази година се срещнаха с градоначалника

13 000 лева ще осигури от бюджета си община Шумен за отводняване на пътя към вилната зона в местността „Чашка”. Изграждането на канавките трябва да започне през ноември. Това стана ясно днес по време на приемния ден на кмета Красимир Костов. Ремонтът се прави по молба на хората, които живеят в местността „Чашка” и които всеки ден преминават по пътя, който след дъждовете от това лято е изровен напълно и вече е непроходим. Кметът обеща на хората в бюджета на общината за 2015 година да бъдат заложени средства за очъкаляване на отсечката, за да стане тя отново проходима.

Кметът Красимир Костов се ангажира и с ремонт на съблекалните на ученическия стадион в Шумен. Родители на деца, които тренират футбол към ФК „Шумен 2007”, за втори път тази година се срещнаха с градоначалника, за да искат подобряване условията на стадиона. Те посочиха, че след първата среща са направено подобрения на терена, но околното пространство и съблекалните са в крайно лошо състояние. Освен това хигиена в тоалетните липсва, а баните са неизползваеми. Кметът посочи, че предстои среща с треньорите на клубовете, които ползват съоръжението, за да уточнят как ще се охранява то след ремонта. Красимир Костов допълни, че в освежаване ще се вложат 10 000 - 15 000 лв., а в бюджета за следващата година ще се заложат повече средства.

По време на приемния ден бяха поставени и въпроси, свързани с построяването на параклис в квартал „Тракия”, промяна на автобусната схема и ремонт на залата с мечовете в сградата на общината. Мечовете са изковани от 92-годишния Курти Янчев, който е готов да ги възстанови.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменка със златен медал

Шуменка спечели злато за България на IV Европейска олимпиада по информатика за момичета, която се проведе в Нидерландия. Това е Симона Христова от X клас на шуменската математическа гимназия. Във форума участваха 194 девойки от 57 страни. „Симона направи страхотен пробив. Досега няма подобно представяне на български състезател“ – коментира за Радио..

публикувано на 26.07.24 в 19:30
ВиК - Шумен

Нов заем за ВиК-Шумен

Шуменското дружество „Водоснабдяване и канализация“ ще тегли нов заем от 4,7 млн. лв. Това решение бе взето днес на Общото събрание, което се проведе във ВиК холдинга в София.  Срокът за връщане на заема е от 96 месеца с 12 месеца гратисен период при лихва от 5,29 %. Със силата на гласа на държавата, която притежава 51% от активите на..

публикувано на 26.07.24 в 15:33
КОЦ - Шумен

Грандиозни планове за Онкоцентъра

Трима са кандидатите за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Това стана ясно по време на първото заседания на общинската комисия, която трябва да избере новия ръководител на лечебното заведение. Документи за поста са подали доц. д-р Кирил Киров, д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов. Д-р Кирил Киров е доцент по онкология в..

публикувано на 26.07.24 в 14:18

Нова дата за "Чамкория"

Обявена е новата дата за моноспектакъла „Чамкория“ в Шумен, съобщават организаторите. Театралното събитие с участието на Захари Бахаров ще бъде на 29 септември в Летния театър. Закупените билети ще важат без нужда от презаверка.  А зрителите, които искат да върнат билета си, могат да го направят до 6 август.  Моноспектакълът по романа на Милен Русков..

публикувано на 26.07.24 в 13:29

Трето класиране за осми клас

379 са свободните места в осми клас за третото класиране в училищата в Шуменска област. Те са обявени в сайта на Регионалното управление на образованието.  След второто класиране в училищата в региона са се записали 85 от класираните 96 ученици. Така към момента всички записани ученици за обучение в общообразователна среда са 1107, съобщават от..

публикувано на 26.07.24 в 11:33

Пореден дрогиран на пътя

34-годишен мъж от Върбица е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 14:05 часа вчера на ул. „Септемврийско въстание“ във Върбица. Мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ с шуменска регистрация.  С техническо средство е установено, че шофира след употреба на амфетамин и..

публикувано на 26.07.24 в 10:50

Трима в битка за КОЦ-а

Доц. д-р Кирил Киров,  д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов са кандидати за поста управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Доц. Киров е хирург в МБАЛ - Шумен и Онкоцентъра, д-р Генов е специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, д-р Арнаудов е досегашен управител на лечебното заведение. Конкурсът ще премине през три етапа...

публикувано на 26.07.24 в 10:21