Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 родители в Добрич се подписаха срещу събиране на пари в училищата

Снимка: БГНЕС

700 родители на ученици от Добрич подкрепиха подписка срещу събирането на пари в училищата. Въпросът повдигна общинският съветник Атанас Атанасов:

Таксите, които се събират по неясни правила, са от порядъка от 25 до 15 лева на дете за цялата учебна година. Някъде се издават документи, квитанции, на които пише, че е за охрана, някъде се казва от класните ръководители, че е за дарение. В момента има инициирана подписка от родители, 700 родители от нашия град са се подписали, че са против събирането на тези средства. Въпросът ми е директно към кмета, да получим разяснение както аз, така и всички колеги от Общинския съвет с каква цел и на какво основание училищата, тоест чрез директорите или чрез другите упълномощени лица, събират тези средства. За мен не е редно, след като имаме тези делегирани бюджети, да не се изискват по този начин средства от родителите.

Кметът на Добрич Детелина Николова пое ангажимент да обобщи събраната информация по въпроса и да даде отговор на всички общински съветници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!