Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна участък от пътя между асеновградските квартали Долни и Горни Воден

Снимка: Светослав Цветанов

Пропадна участък от пътя между асеновградските квартали Долни и Горни Воден. Отсечката е затворена и в двете посоки. Подготвя се обходен маршрут от Асеновград към Горни Воден - това е черен път, по който на този етап могат да преминават само високопроходими автомобили. До изграждането на отсечката на практика кварталът остава блокиран без транспортна връзка към града.

Около 50 метра е пропадналият участък от пътя между Долни и Горни Воден, заяви заместник-кметът на Асеновград Пламен Йончев, според когото причината са проливните дъждове през изминалите месеци.

Там се е активизирало едно голямо свлачище с дължина около 200 метра и дълбочина около 20-30 метра. Днес и утре изграждаме обходен маршрут от Асеновград към Горни Воден. Пътя ще го баластрираме и валираме. Това е стар път, който съществува от много време. За два дни трябва да го заравним и да го направим пътя.

Предстои да бъде извършена експертна оценка:

Търсим проектант – геолог, който се занимава с такива свлачищни процеси, за да може да проектира някакви подпорни стени или укрепвания.

След това Община Асеновград ще кандидатства за отпускане на средства пред междуведомствената комисия по бедствия и аварии към МС.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!