Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телата на четирима чужденци са открити във Видинско

Erma3
Снимка: tran.bg

Издирвателната акция от полицията е предприета след сигнал от телефон 112, че група чужденци, тръгнала към българо-сръбската граница, се е изгубила в района.

33-годишен иракчанин е намерен мъртъв в района на бившето стрелбище в землището на село Раковица в община Макреш. Телата на други три мъже са открити в землището на близкото село Киреево. Те са били в процедура по получаване на статут на бежанец, а след като са потърсили закрила на територията на страната ни, са направил опит да я напуснат. Видими следи от насилие не са открити. Телата са намерени при издирвателна акция на полицията след сигнал от телефон 112, че група чужденци, тръгнала към българо-сръбската граница, се е загубила в района. По случаите са образувани досъдебни производства в полицията в Кула. Уведомена е и Окръжна прокуратура-Видин, каза говорителят на прокуратурата Владислав Влашев.

В Окръжна прокуратура-Видин са постъпили две съобщения за започнати две досъдебни производства. Едното е във връзка с открит труп, на лице от арабски произход на 15 ноември. Второто съобщение е за допълнително открити на 17-ти, тоест вчера, още три трупа на лица с неустановена самоличност. В момента се извършват аутопсии и за установяване на причините за смъртта на четирите лица.

Полицията е открила при акцията още 13 мъже в землището на село Раковица, които са искали да напуснат страната. Петима са намерени без документи за самоличност на 16 ноември. В района на бившето стрелбище в Раковица била локализирана и втора група от 8 чужденци, които също били без документи за самоличност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!