Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки врачани осиновиха символично деца от бедни семейства

Снимка: Радио ВИДИН

В Деня на християнското семейство по традиция във Враца беше дадено началото на местната благотворителна инициатива "Осинови врачанско семейство". Кампанията ще подпомогне с дрехи и играчки деца от 55 бедни семейства.

Още в началото на благотворителната кампания десетки врачани осиновиха символично деца от бедни врачански семейства. За поредна година сред дарителите е Виолина Мермерска:

Всяка година все момчета ми се падат. Тази година е 6-годишно. То си е посочило своите желания – дънки, пуловер, пъзел с числа и топка. Най-важното е това, че идваме с много голямо желание. Даже не чакаме да ни канят, ние си знаем дата 21-ви ноември, Деня на християнското семейство. Хората, които участват, се увеличават всяка година. Изключително добра местна традиция. 

Подаръците за социално слабите деца ще бъдат раздадени в навечерието на Рождество Христово. Сред организаторите на кампанията е Домът на науката и техниката във Враца с председател Евелина Васкова.

На нас ни помага Дирекция "Социално подпомагане", която ги води на отчет и горе долу знае какви са нуждите, но никога не бива да се забравя, че детето си е дете и има нужда от играчки. Иначе взимаме дрешки основно, други пособия, но играчките са, за да бъде детето истински щастливо.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!