Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пресякоха канал за нелегални шофьорски книжки

Снимка: БГНЕС

Полицаи от Перник пресякоха канал за нелегални шофьорски книжки. Задържани са шестима души замесени в престъпната схема. Четирима от задържаните са кандидат-шофьори с чужди документи, останалите двама са инструктори. Акцията е проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" със съдействието на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” - Перник. 

Групата е наблюдавана продължително време преди да щракнат белезниците около ръцете на участниците в нея. За 24 часа са били задържани четирима столичани. Те са се явили на изпит за шофьорски курс в Перник с чужди документи за самоличност. Все още не е ясно, къде са изработени фалшивите лични карти със снимки на четиримата, а данни на други лица. Задържани са двамата инструктори, които представяли кандидат-шофьорите пред изпитната комисия. Те също са от столицата. 

Двама от задържаните са криминално проявени, познати с кражби, наркотични вещества. Акцията е проведена под надзора на Районна прокуратура-Перник. Води се досъдебно производство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!