Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще продължи изпълнението на проекта за подмяна на ВиК мрежата в Търговище

Изпълнението на проекта за подмяна на водоснабдителната и канализационната мрежа в Търговище ще продължи въпреки неразбирателствата между проектанти, строители и управляващия орган. Това стана ясно на работна среща в общинската администрация. Общата инвестиция надхвърля 17 милиона лева, осигурени от Оперативна програма „Околна среда“.

Милко Милков от фирмата изпълнител съобщи, че строително-монтажните работи ще продължат в очакване на нови проектни решения, които заради административни неуредици възпрепятстват заплащането на свършената работа. Непрекъснатите промени довеждат и до парадоксални случаи, каза заместник-кметът Диян Дечев:

Това са изключително задължителни дейности, които също трябва да бъдат проведени, защото не може от едната страна на улицата абонатите на ВиК да бъдат свързани, а от другата да ги няма в проекта, да няма финансиране и да пуснем дясната страна, а на живеещите от лявата да кажем, вие ще чакате когато ви дойде времето".

От общинското ръководство в Търговище съобщиха, че до момента са изпълнени близо 90% от заложените в проекта дейности, за които фирмата е получила едва 20% от финансирането. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!