Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийният експерт Божидар Митев за проекта „Южен поток“

Проектът „Южен поток“ се провали. Кметовете от малките населени места в Североизточна България, откъдето трябваше да мине газопроводът, заявиха, че не са имали големи очаквания. Какво мисли обаче по въпроса за провала на проекта енергийният експерт Божидар Митев.
„Много малко хора у нас знаеха какво ще представлява „Южен поток“, не само като трасе, но и като параметри. Дори премиерът нямаше информация. Това е много показателно“, заяви Митев. „Информацията за газопровода е малко. Вероятно е така, тъй като вземащите решения в държавата искат да оставят някои неща скрити“, обясни експертът.
Повече по темата можете да чуете в звуковия файл от интервюто на Красимира Петкова с Божидар Митев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

„Южен поток“ - 50 на 50

„Южен поток“ в Североизточна България – попарени надежди или очакван край? Как приемат хората по места новината за спирането на проекта. Община Хитрино не е имала големи очаквания от това, че част от трасето на проекта „Южен поток” е трябвало да мине..

публикувано на 10.12.14 в 14:29
ВИЖТЕ ОЩЕ

Символът на Великден е червеното яйце

Символът на Великден е червеното яйце. Яйцето символизира Универса и тайната на неговия произход. Това е предхристиянски символ, който е вплетен във великденската символика, каза доц. Ивелина Ефтимова от Катедрата по журналистика и масови комуникации в..

публикувано на 03.05.24 в 13:49

Европравила за политическата реклама

В Европейския съюз са в сила новите правила за политическата реклама, които ще се прилагат и на предстоящия вот за Европейски парламент през юни. Една от целите е провеждането на свободни и честни избори. Въвеждат се общи изисквания за прозрачността на..

публикувано на 02.05.24 в 11:14

Драгоево ще пее и танцува

Поредното издание на фестивала „Драгоево пее и танцува“ се открива тази вечер в едноименното преславско село. За поредна година кметството и читалището са подготвили разнообразна програма, в която освен музика и танци, гости от региона и страната, ще има..

публикувано на 26.04.24 в 14:38

Помощите в Шумен идват по-рано

Раздаването на хранителните пакети в Шумен ще започне седмица по-рано от планираното. Вместо от 29 април, това ще стане от 22 април. Храните ще се раздават до 23 май. Освен това в Шумен храните ще се раздават и на ново място, а не на досегашния пункт...

публикувано на 18.04.24 в 11:01

Работа в полза на здравноосигурените

25 години от създаването си отбелязва Районната здравноосигурителна каса – Търговище. За този четвърт век бюджетът на РЗОК се е повишил над 10 пъти. „Това означава, че в здравната система са се влели огромни средства, а това би трябвало да бъде в полза..

публикувано на 01.04.24 в 15:28

В помощ на жертви на домашно насилие

Жени и деца от района на Попово, пострадали от домашно насилие, скоро ще имат по-лесен достъп до помощ и подкрепа. Асоциация „Ная“ набира 5000 лева за ремонт на приемна, предоставена им от Община Попово, където мобилен екип от психолог и социален..

публикувано на 01.04.24 в 10:58
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на..

публикувано на 31.10.23 в 15:29