Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Ненчев: Няма да има съкращения в армията, възрастта и условията за пенсиониране на военните ще се запазят

Снимка: Жоро Александров

Догодина няма да има съкращения в армията, възрастта и условията за пенсиониране на военните ще се запазят - съобщи във Враца министърът на отбраната Николай Ненчев.

Личният състав на армията ще се запази въпреки недостига в бюджета за отбрана за догодина. Това увери министър Николай Ненчев и посочи, че дефицитът е между 66 и 67 милиона лева.

Ще търсим възможности за актуализация на бюджета в рамките на следващата година от една страна, а от друга, правим всичко възможно част от тези имоти с отпаднала необходимост, които предстоят да бъдат продадени, средствата от тях да останат в бюджета на българската армия.

Военният министър беше категоричен, че през следващата година ще се запази възрастта за пенсиониране в армията и допълнителните заплати, които се получават при излизане в пенсия. Това потвърди и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов:

Ангажименти от страна на финансовото министерство, Министерството на труда, Министерството на отбраната има, че тези заплати няма да бъдат пипани. Говорим за 20, а те са толкова, колкото години служба има всеки военнослужещ.

Във Враца военният министър и началникът на отбраната провериха възстановяването на поделението в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!