Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Търговище беше отличена за социален проект

Търговище
Снимка: Радио Шумен
Община Търговище получи награда от Министерството на регионалното развитие за проекта „Изграждане на социална инфраструктура за услуги от семеен тип”, реализиран по оперативна програма „Регионално развитие“. В изградените два центъра за настаняване от семеен тип са настанени 27 деца и младежи с увреждания от цяла Североизточна България.

В изграждането и оборудването на двата центъра са инвестирани над 1 милион и 400 хиляди лева.

Заместник-кметът на община Търговище Емине Якубова обяви готовността за осъществяване на нов проект, който ще замени социалните услуги в Дома за медико-социални грижи, които ще бъде закрит. Той се казва "Шанс за щастливо бъдеще".

Процесът на деинституционализация в община Търговище, мога да кажа, че върви добре. Подготвили сме и от 2015 ще започнем нов проект. Имаме сключен договор, бенефициенти сме за нови социални услуги и там инфраструктурата е готова, проектът се изпълнява от Министерството на здравеопазването. До март месец на следващата година оборудването и обзавеждането ще приключи и затова можем да се похвалим, че стоим добре на националната карта за социални услуги и грижи за деца
, обясни Емине Якубова.

Община Търговище е бенефициент и по проект "Комплекс за нови алтернативи", чието осъществяване ще започне през месец март следващата година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!