Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Николов: Наградените пожарникари и полицаи доказаха своя професионализъм

Снимка: БГНЕС

Наградени бяха пожарникарите и полицаите, които участваха в акцията по овладяване на последствията от катастрофата между товарен автомобил и пътнически влак край село Мурсалево.

Наградите за екипите на полицията и пожарната връчи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. За това, че са изпълнили професионално и безупречно служебните си задължения, не са допуснали човешки жертви и паника сред пътниците във влака, колективна награда получиха седем полицаи, а четирима пожарникари - персонални отличия и парични стимули.

Пътният инцидент между влака, пътуващ по линия София - Кулата, и ТИР, който падна върху релсите, в опит да избегне удар от свличаща се върху платното скална маса, стана на 11-и декември вечерта. При сблъсъка товарният автомобил и предната част на мотрисата се запалиха. Пожарът бе локализиран и овладян, а 96 пътници на БДЖ бяха транспортирани с автобуси. На двамата полски граждани от ТИР-а бе оказана спешна помощ.

Инж. Николай Николов поздрави наградените служители от името на министър Веселин Вучков, пожела здраве и успехи на служителите и техните семейства и по-добра Нова година. Той  припомни заслугата и на служителите на БДЖ за тяхното самообладание и професионална реакция по спасяване на пътниците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!