Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъчезар Богданов: БДЖ трябва да се фокусира върху качествена и бърза услуга

Снимка: БГНЕС
Като част от необходимата реформа в БДЖ икономисти сочат раздържавяването на железницата.

То е частично решение. БДЖ е превозвач, т.е. това е дружество, това е компания, която трябва да се фокусира върху това да осигурява качествена, надеждна, бърза услуга, а социалните политики да се осъществяват от държавата със съответните институции, които с това са натоварени, каза Лъчезар Богданов от "Индъстри Уоч".

Експертът коментира и как да постигнем тази услуга, която всички желаем.

За това трябват инвестиции, а инвестициите, за да дойдат, трябва да има доза рентабилност и някаква доза икономическа логика. Решението е инвестиции, трябва да се инвестира в популярни дестинации, там, където наистина железницата може да стане предпочитан начин за придвижване спрямо другите видове транспорт, каза още Богданов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БДЖ няма да спира повече влакове, възстановява част от спрените

БДЖ няма да спира още пътнически влакове от 1-и февруари.Това стана ясно след проведен разговор между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на финансите Владислав Горанов. Двамата обсъдиха..

публикувано на 16.01.15 в 13:34

КНСБ иска стратегия за дългосрочното развитие на БДЖ

КНСБ одобрява решението да бъде увеличена субсидията на БДЖ. По-важното според синдиката обаче е да бъде изготвена стратегия за дългосрочно развитие на железницата, заяви пред "Хоризонт" председателят на железничарите към синдиката Петър Бунев . Това се..

публикувано на 16.01.15 в 13:18

Ивайло Московски: БДЖ няма да спира повече влакове

В телефонен разговор министрите на финансите и на транспорта са се договорили БДЖ да получи 40-те милиона лева, орязани от субсидията на компанията. Заради намалената с 40 милиона лева държавна субсидия, БДЖ спря 38 пътнически композиции. От 1-ви..

обновено на 16.01.15 в 18:08

Министрите на транспорта и финансите ще обсъдят възможността за увеличаване на субсидията за БДЖ

Министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на финансите Владислав Горанов ще обсъдят възможността за увеличаване на субсидията за БДЖ. Тя беше намалена с 40 милиона лева за 2015-а година, заради което бяха спрени 38 пътнически влака...

обновено на 16.01.15 в 09:10