Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра ще се проведе шествие-митинг под надслов "С Европа, но никога срещу Русия!"

Снимка: Община Силистра

В Силистра ще се проведе шествие-митинг под надслов "С Европа, но никога срещу Русия!". Организатор на митинга е младежкото обединение на БСП в Силистра. Целта е инициативата да фокусира общественото внимание към събитията в Украйна и отношението на българските власти, съобщи Боян Димов

Ние сме против военните действия, които в момента се извършват в Украйна, и сме против да се доставя военна техника на НАТО в България. Изразяваме своето силно безпокойство от продължаващите военни действия в Украйна въпреки подписаното примирие. Сериозно сме разтревожени, че в продължение на месеци жертви на напрежението станаха хиляди мирни граждани, в това число жени и деца. Настояваме пред всички български институции за бързо решение по повод кризата в Украйна и на първо място да отстояват българските национални интереси.

Шествието ще тръгне в 17.30 часа от площада пред Художествената галерия и ще спре пред сградата на Областната управа, където ще бъде прочетена декларация. Документът ще бъде изпратен в Министерския съвет.

Протест под мотото "Не! На войната в Украйна" ще се състои и във Велико Търново. Организатор е местното младежко обединение на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!