Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Одрин: Нямам намерение да предявявам иск срещу България

Снимка: en.wikipedia.org

Въпреки заявката на валията на Одрин Дурсун Али Шахин, че Турция може да заведе иск срещу България за причинените щети, вследствие на наводненията от придошлата река Марица в града преди няколко седмици, кметът Реджеп Гюркан заяви пред БНР, че няма намерение да прeдявява подобен иск.

Кметът и валията са от различни политически сили. Шахин е от управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Ердоган, докато кметът е представител на светската опозиционна Народно-републиканска партия. Гюркан каза:

Нямам намерение да съдя българското правителство. Аз не си мисля да правя това. Молбата ми е самите язовири по границата с Турция да не бъдат пълни до максималния им капацитет. Знаете, че идва пролетният сезон, в който има много валежи и снеговете започват да се топят. И затова отправям искрена молба, да не се пълнят язовирите докрай.

Одрин има намерение да развива връзки с българските градове в областта на трансграничното сътрудничество и европейските програми за интеграция и развитие, каза Шахин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!