Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици пловдивчани протестираха с искания за увеличаване наказанията за убийците на пътя

| обновено на 21.04.15 в 21:20
Снимка: БТА

Стотици пловдивчани се събраха тази вечер на площад "Съединение" на мирен протест в подкрепа на семейството на 6-годишния Петьо Гевечанов, прегазен от шофьор в Панагюрище. В откритата преди два дни подписка в Пловдив, в която се настоява за промяна на законодателството и увеличаване на наказанията за убийства на пътя, до момента са се включили над 2500 души.

Много хора от Панагюрище също присъстваха на мирния протест със запалени свещи в ръка. Тук бяха и родителите на загиналото момче - Десислава и Петър Гевечанови. Те ще бъдат в Пловдив и в четвъртък, когато ще се състои заседанието на Апелативния съд, на което ще се разглежда жалбата му срещу оставането в ареста на мъжа прегазил детето им – Цветан Пъков.


Подписи за справедливи наказания на убийците на пътя и за промяна на законодателството се събират също в София и Панагюрище, а петицията със същите искания в интернет до момента е подкрепена от над 8 хиляди души.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите след тежкия пътен инцидент, при който загина 6-годишният Петьо. Решението беше взето днес в Областната администрация в Пазарджик. По най-натовареното трасе, улица "Павел..

публикувано на 21.04.15 в 17:04

Жители на Панагюрище излизат на протест

Жители на Панагюрище излизат на протест заради прегазеното 6-годишно дете, започват и подписка. Малкият Петьо стана поредна жертва на високата скорост на местния бизнесмен Пламен Пъков. Жителите на града са против текстовете от закона, които предвиждат..

публикувано на 21.04.15 в 10:09

Шофьорът, прегазил 6-годишното дете в Панагюрище, остава в ареста

Цветан Пъков , който прегази с колата си 6-годишния Петьо в Панагюрище, остава в ареста. Това реши Пазарджишкият окръжен съд. Съдия Ирина Джунева уважи искането на Прокуратурата и определи най-тежката мярка "задържане под стража" на Цветан Пъков, който..

публикувано на 17.04.15 в 18:24
Румяна Бъчварова

Започва проверка в МВР заради съмнения за прикриване на шофьора-убиец в Панагюрище

Започна проверка за неправомерни действия на служители на МВР, свързани с осуетяването на наказателна отговорност на водача Цветан Пъков , прегазил на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище.  Проверката е разпоредена от министъра на вътрешните работи..

публикувано на 17.04.15 в 16:01