Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметна плоча на пътя Девин-Широка лъка напомня за катастрофата, при която загинаха три момчета от Девин

Снимка: БГНЕС

Паметна плоча на пътя Девин - Широка лъка от днес напомня на всички шофьори за катастрофата, при която загинаха три момчета от Девин. Идеята е на техните съученици.

Паметната плоча е поставена на пътя Девин - Широка лъка и напомня за трагедията от 22-ри декември миналата година, когато при катастрофа загинаха 18-годишните Васил Гавазов, Симеон Тютюнджиев и Александър Асенов. Техният връстник Николай Велев оцеля по чудо. Четири месеца след трагедията съучениците подеха инициатива като идеята им е паметната плоча да напомня за тримата им приятели, които никога няма да се върнат при тях, разказа Веселина Димитрова, класен ръководител на 12 Б клас от СОУ "Христо Ботев" в Девин:  

Ние събрахме средствата, те са изцяло от учениците. Трима човека се включиха от колегите и си я направихме паметната плоча.

От общинската администрация в Девин са подпомогнали децата с избор на място, където е поставена плочата и за провеждане на благотворителен концерт в памет на загиналите младежи. Събраните средства в размер на 408 лева са разпределени на двете детски градини и общинския детски комплекс в града. Още когато стана трагедията, 12-класниците се отказаха от празника, който е традиционен след завършване на средно образование:

Няма да има бал. Желанието на децата е да няма бал и те са съпричастни с болката на родителите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!