Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С риск от произшествие шофьори използват затворен път между две съседни села в община Роман

Снимка: Ива Антонова

С риск от произшествие шофьори масово използват пътя между две съседни села в община Роман, който е затворен официално заради свлачище.

Десет пъти по-дълъг е обходният маршрут между селата Хубавене и Караш спрямо прекият път между тях, който обаче е затворен заради свлачище. По тази причина десетки хора пътуват всеки ден през разрушения участък при екстремни условия и с риск от тежко произшествие: Ако се срине, ако хлътне, нямам избор, не мога да мина 70 км, за да отида на 8 км, каза местен жител.

Нарушената връзка между селата затруднява и земеделските производители: Имаме ниви там, насаждения, и хората не може да премине комбайн да ги ожъне, оплакват се земеделци.

Преди години след пропадането пътят е бил ремонтиран, но явно некачествено: Първият път, когато падна, не са го изследвали. Направиха го веднъж, не съвсем качествено, но пак се смъкна. Трябва да се бият сигурно колонки, да се укрепи, пилони някакви.Така го виждаме ние, обясняват хората.

От кметството в село Хубавене посочиха, че въпреки внесените документи нямат отговори от Пътната агенция и Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!