Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Бургас огласи площада в Царево за третия си рожден ден

Кметът на Царево Георги Лапчев в разговор с водещите Петя Янакиева и Мариян Иванов
Снимка: Иван Аланджийски

От Царево днес стартира празничният тур под мотото „Радио Бургас - близо до вас!”, вдъхновен от третия рожден ден на медията. Целта на кампанията е да се чуе гласът на слушателите, да се поставят техните въпроси пред местната власт и да се улови духът на Южното Черноморие в навечерието на сезона.

В истинско събитие за Царево се превърна откритото студио на площада, откъдето беше излъчен тричасовият сутрешен блок с участието на кмета на града Георги Лапчев: 

Комплименти на Радио Бургас за това, че сте разкрепостени и правите вашите предавания интересни. С този тип излъчвания го доказвате. Поздравления!

За първи път в ефира на Радио Бургас градоначалникът обяви, че за официалното откриване на Лято 2015 Царево ще се превърне в аквапарк, а партито с екстремни морски атракциони, рейв купон и светлинни илюминации ще продължи три дни. Презастрояването в морските селища и обезлюдяването на Странджа коментирахме още с кмета, а местните хора споделиха, че очакват с надежда лятото.

Сред гостите на прекия ефир беше директорът на музея Яна Кирязова, която представи богатото културно-историческо наследство на Кирил Костадинов, главен инженер на Радио Бургасрегиона.

Манол Тодоров, председател на Сдружение "Странджански манов мед" сподели тревогите на бранша от празните кошери и липсата на адекватна грижа от държавата.

Многоликостта на община Царево беше показана с репортажи от емблематични места и техните колоритни жители.

Кога Лозенец стана Луксозенец, защо артистичната бохема предпочита Фазаново и как село Българи ще се потопи в магията на уникалния нестинарски танц на 3-ти юни разказа още празничният блок.

Следващото открито студио в кампанията "Радио Бургас - близо до вас!" ще бъде на 29-и май на площада в областния център. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!