Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева:

Премахването на дезинфекционните площадки на границата с Турция няма да доведе до болести по животните

Снимка: БГНЕС

Премахването на дезинфекционните площадки на граничните пунктове с Турция не крие опасност от пренасяне на болести по животните. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева в Ямбол.

Решението за премахване на дезинфекционните площадки беше взето въз основа на преговорите с Турция. Освен това такива площадки  не създават равнопоставени условия за търговия между двете страни, заяви министър Танева: Такава дезинфекционна площадка няма на другите граници. Второ, как се пренася Синия език - с комари! Мислите ли, че дезинфекционната площадка спира комара да прелети?Нека зад всяко едно решение да търсим експертизата.

Министър Танева информира още, че в момента се проверяват и всички останали такси, които плащат влизащите от Турция превозвачи. Тя допълни, че всички такси, които не са по закон, ще отпаднат: Това винаги води до санкции за нашето производство на техния пазар, което означава само едно - загуби за българския производител, за сметка на тези лица, които долу събират такси.

В Ямбол министър Танева откри предприятие за производство на електроенергия от биомаса. В него са вложени над 8 млн. евро.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!