Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменено е бедственото положение в Мездра

Снимка: БГНЕС

Бедственото положение в Мездра беше отменено тази сутрин, съобщи кметът Николинка Кътовска. Отводнени са сгради и градски зони, които бяха наводнени от пороя в неделя вечерта. Продължава почистването на града от калта и свлачището в село Игнатица, както и оценяването на щетите.

След отводняването на залетите жилищни и обществени сгради и градската инфраструктура в Мездра, проблем са калните наноси, довлечени от водата. Организирано е почистване на тинята от засегнатите места. Продължава и разчистването на камъните и падналите клони при свлачището край село Игнатица. Работи се и в Обединено детско заведение "Мир" в Мездра, което беше спряно временно заради щети в приземния му етаж. Помещенията са пълни с тиня, има кални следи по стените. Там се помещава кухнята на детската градина, което ограничи приема на деца до възстановяването й.

В село Боденец, където се срина коляма подпорна стена на частен дом, общинска комисия оценява годна ли е за живеене къщата и може ли да бъде въстановена бетонната подпора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!