Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват "Алея на признателността" в училище "Христо Ботев" във Враца

В навечерието на деня на Христо Ботев, най-голямото училище във Врачанска област, което носи името на поета-революционер, отбелязва патронния си празник. По този повод, в училищния двор, по идея на ученици, ще бъде открита алея на признателността.

Училище "Христо Ботев", освен най-голямото, е и сред най-старите във врачанско. Идеята за обособяването на "Алея на признателността" в учебното заведение е на ученическия съвет и на дванайсетокласника Николай Николов:

Тези личности, които са били в нашето училище, дали като учители или като ученици, те са първопроходници, всеки в своята област. И затова ние решихме да им отделим почит. Да обособим един кът в училището, където да изкажем своята признателност към тях, затова е и "Алея на признателността". Тя съдържа 16 барелефа.

В изграждането на алеята са вложени 30 000 лева. Те са от училищния бюджет и дарители, и чрез финансиране по проект, изготвен от учениците:

Оставили сме три празни барелефа, не случайно, а защото смятаме, че във всяка една година трябва да се добавя по една нова личност, която допринася за развитието на училището.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!