Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва туристически форум на страните от Дунавския регион

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие срещата на страните от Дунавския регион "Устойчив туризъм чрез сътрудничество с европейски фондове и инвестиции". Специални гости на форума са генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай и представители на Европейската комисия. 

Възможностите за финансиране по стратегията на ЕС за Дунавския регион, стимулирането на регионалното развитие и растежа чрез туристически инвестиции е темата на първата от дискусиите, включени в три панела. Вторият дебат е фокусиран върху ролята на местната власт за подобряване на сътрудничеството и развитието на съвместни туристически продукти в Дунавския регион. В третия панел ще се обсъдят възможностите за сътрудничество между бизнеса и академичната общност като основа за дългосрочно развитие на туризма в региона. 
В дискусиите ще се включат експерти от централната и местната власт, академичната общност и туристическия сектор. Предвижда се министър Николина Ангелкова и Талеб Рифай да подпишат писмо за намерение за създаване на международна мрежа от туристически обсерватории. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!