Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилни валежи в Южна България

Снимка: БГНЕС

В Пловдив в продължение на няколко часа валежите бяха интензивни. На много места по улиците и булевардите в града придвижването ставаше бавно, заради събралата се вода. Най-големи бяха задръстванията до транспортния възел Скобелева майка. От пожарната съобщават, че авариен екип извършва отводняване на цех в Комбината за цветни метали край Пловдив.   

Градушка падна снощи над Карлово и околните села. Днес общинската администрация извърши огледи, за да се установи какви са пораженията, съобщи кметът Емил Кабаиванов:

На първо място трябва да кажа, че язовирите и реките са сигурни и няма опасност към момента от скъсване на стени или преливане на речни корита. Имаме поражения, не са много тежки, като сравнявам 2005 и 2014 година, имаме наноси, повредени улични настилки, но нямаме съборени или изцяло наводнени сгради, нямаме пострадали хора. Градушката беше няколко минути, но за щастие примесена с интензивен дъжд, така че не беше суха градушка и се надявам пораженията по земеделската продукция да не са много големи.

В Димитровград валежите от снощи са близо 40 литра на квадратен метър, в Хасково - 10 литра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!