Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 300 души от шест фирми подкрепиха протеста на работодателите в Смолян

Около 300 души от шест индустриални компании в Смолянска област подкрепиха протеста на работодателите срещу евентуално поскъпване на тока. Протестът се проведе пред сградата на Областната управа. 

Председателят на регионалната структура на конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Асенов заяви:
Ние смятаме, че цената за електроенергия за индустриални нужди, трябва да претърпи намаляване. Това,  аз незнам защо нашата цена трябва да бъде близка до немската цена. Аз съм абсолютно убеден, че зелената енергия в Германия е повече от зелената енергия в България. Аз съм сигурен, че разходите на немската енергетика са по големи като фонд "Работна заплата", но и като всичко друго, и като машинен парк, и като автомобили и като съпътстващи преки и непреки разходи от българските. Така, че ако ние искаме да сме по конкурентни трябва да търсим начин, точно на тази енергия да им намалим цената, а не да убиваме цели отрасли от нашата икономика като повишим цената. Уморихме се от експерименти. Това са вече  20 и кусур години.
Областният управител на Смолян Недялко Славов каза:
Икономиката в нашата област не е особено силна. Подобно решение ще даде сериозен негативен отенък върху тези предприятия, които в крайна сметка са и големите работодатели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!