Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар избухна в завод за дървесина в Бургас

Снимка: БГНЕС

Пожар възникна в завод за дървесина в Бургас. Евакуирани са работниците, пострадали или обгазени няма. 

Сигналът за пожара в дървопреработвателното предприятие в северната промишлена зона на Бургас е подаден около 11.30 часа тази сутрин, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.
Огънят е обхванал бункер за сушене на стърготина с обща кубатура 450 кубични метра. От помещението са изведени служителите на завода, ограничен е периметърът на запалването, като няма опасност пожарът да се прехвърли към съседни помещения и да ги засегне, като имаме в непосредствена близост и втори бункер за сушене на стърготини, който също е бил с подобен материал, пълен. Бургаските пожарникари, освен че гасят пожара, извършват и охлаждане на съседните обекти.

Три противопожарни автомобила с десет огнеборци участват в гасенето на огъня, уточни Васил Василев, началник на бургаската пожарна.
Горят дървесни частици в затворени обеми, които са малко, не са обработени с някакъв химикал.

Изпратена е мобилна станция на Община Бургас. Засега няма данни за превишаване на вредните емисии във въздуха над града. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети ще се изяснят след окончателното потушаване на пожара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!