Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-тежко е състоянието на един от шофьорите на българския автобус, който катастрофира в Унгария

| обновено на 14.07.15 в 17:10
Снимка: БГНЕС

Най-тежко ранен и със сериозни травми при катастрофата на българския автобус "Карат С" на магистралата в Унгария е един от двамата шофьори, научи "Хоризонт".

Припомняме, че 21 от пътниците в автобуса са пострадали при обръщането на машината. 7 са настанени в травматологични отделения на три болници в три различни града. Няма информация сред пострадалите да има деца. От Министерството на външните работи информираха, че останалите са прегледани и освободени. 17 от тях вече пътуват към България с осигурен от фирмата автобус.

Според собственика на фирмата Мирослав Столарски шофьорът на автобуса е с дългогодишен опит и досега няма провинения.

Автобусът е пътувал от Австрия през Унгария за България и днес в 11 часа е трябвало да пристигне в София. Инцидентът се е случил снощи в 23.30 часа, българско време. Автобуси, пристигнали на мястото на инцидента, извозват пътниците към България.

Излязъл е автобусът от пътя. Причината се разследва. 100 процента не е заспиване. Вече са два автобусите там. На втория час вече имаше един сръбски автобус, който чакаше да вземе пътниците. В момента от унгарската полиция разпитват пътниците. Който бъде освободен, качваме го на автобуса и го прибираме в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!