Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

155-ата годишнина от обявяването на Габрово за град ще бъде отбелязана със специална изложба

Снимка: Община Габрово

По повод 155-ата годишнина от обявяването на Габрово за град в Клуба на народния представител ще бъде представена изложбата живопис и карикатура "Габровски шеги". В нея са включени живописни платна и карикатури от художествения фонд на музея "Дом на хумора и сатирата" Габрово.

Изложбата има за цел не само да покаже произведения на изкуството, но и да научи народните представители как да бъдат по-пестеливи, находчиви и изобретателни. Директорът на Музея на хумора и сатирата в Габрово Татяна Цанкова разказва още:

Живописните платна ще разказват за Габрово, за габровския карнавал, какви са габровските притчи. Обучение в такова поведение. Поведение, да се простираш според чергата си. Поведение, да не харчиш повече, отколкото си спечелил.

Депутатът Цветомир Михов коментира:

Нали знаете какво е мотото на Музея на хумора и сатирата – "Светът е оцелял, защото се е смял". Средства – дотолкова, доколкото са моите ресори в НС. Винаги съм бил точно на темата пестеливост. Може би в това сме закърмени всички габровци и го предаваме в решенията си в Народното събрание и в ресорните комисии. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!