Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекар обвини кмета на Девин в опит за натиск

Лекарят в с. Селча Георги Литов обвини кмета на Девин в опит за натиск – че искал да го лиши от възможността да бъде общопрактикуващ лекар. Кметът на Девин Цветалин Пенков определи твърденията като неоснователни.

Д-р Георги Литов работи като общопрактикуващ лекар в село Селча от 15 години. Твърди, че от 2013 г. кметът на Девин се опитва да прекрати договора му за наем в здравната служба. Д-р Литов твърди, че заповед на кмета на Девин с дата – 17.07 е получил едва на 31-ви юли със срок на изпълнение един ден по-рано, преди да му бъде връчена. Въпреки критиките към кмета на Девин, докторът призна, че е получил покана за предоговаряне на наема за кабинета в здравната служба в село Селча:

Ако г-н Пенков реално е искал да поднови договора си с медицинския специалист, за какво г-н Пенков е издавал всички тези заповеди – 3 на брой през последните две години? Има много силни икономически интереси зад цялата тази постановка.

Кметът на Девин отрече твърденията на лекаря:

Преди няколко месеца договорът на д-р Литов е бил изтекъл и той не е подал официално молба за подновяването му. От Общинска администрация му е изпратено писмо, с което, след като е изтекъл договорът му, се прекратяват договорните отношения, като в телефонен разговор с него е посъветван да си подаде молба за нов договор. По отношение на заповедта, която се цитира и в социалната мрежа, просто не е открит по-рано, за да му бъде връчена тази заповед, а тя е за извършване на проверка и за установяване на действителния размер на ползваните помещения, а не да бъде изгонен.

Според кмета на Девин общината не планира да изгражда хотел на мястото на здравната служба в с. Селча.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!