Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по храните започва проверки за улична търговия на мляко и млечни продукти

Снимка: архив

До 3 000 лева е глобата за търговия на мляко и млечни продукти на улицата,предупреждават от Агенцията по храните. Инспекторите на Агенцията започват масирани проверки за нелегална търговия с мляко в цялата страна. Порочните практики, търговци да отварят багажника на колата и от там да продават мляко, сирене и кашкавал без етикети и без означен произход, са отдавна познати. В контекста на антракс и бруцелоза те ще трябва да спрат, ще се проверява в цялата страна.

Като главно се наблегне на тези места, за които се знае, че се предлагат такива продукти, а е и с цел тези  порочни практики да спрат, каза заместник  директорът на агенцията Дамян Миков. Според него, наказанията са сериозни.

Цялата тази продукция, тъй като е с неизяснен произход , се изземва, унищожава се по надлежния ред. Санкциите за нерегламентирана дейност са от 1 500 до 3 000 лева.

Отговорността обаче е и на купувачите, припомни доктор Миков.

Тези, които купуват тези продукти трябва също да са на ясно, че риска, който носят затова нещо си е за тях.

Проверката няма да е кампанийна и инспекторите ще се връщат на вече проверени места, за да са сигурни в резултата от дейността си, твърдят от Агенцията по храните-.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!