Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Nazareth пристига с половин тон свръхбагаж за концерта си на 13 септември в Русе

Легендарната група Nazareth пристига с половин тон свръхбагаж за концерта на 13 септември в Арена Русе в рамките на традиционния фестивал "Green Rock Fest Ruse 2015", съобщи днес мениджърът на зала „Булстрад Арена“ Иван Драндийски. Това ще бъде и първия гастрол на рок динозаврите в България, а той ще бъде наблюдаван напълно безплатно от русенци, уточни кметът Пламен Стоилов. „Русе бавно, но сигурно се превръща в рок столица на региона. Смятаме на каним на фестивала всяка година по една световно известна група“, обеща Стоилов.
Nazareth ще кацнат в Букурещ късно вечерта на 12 септември и ще пътуват до Русе. Според Иван Драндийски, едно от определящите условия за тяхното решение е била отличната акустика на залата, както и възможността рок легендите да направят шоуто си в пълен формат, със звук и светлинни ефекти. Бандата пристига в класически състав с най-новото си шоу и водена от новото лице, рокаджията Carl Sentance, известен на световната рок сцена и с проектите си "Don Airey & Friends" и "The Classic Rock Show". Nazareth е шотландска хард рок група, създадена през 1968 г., която още в началото на 70-те години, успява да наложи няколко големи хита на територията на Великобритания и да спечели сърцата на голяма международна аудитория. Преместването на групата в Лондон, отваря вратите към световната сцена и от тогава до днес бандата е един от най-високите върхове в класическата и съвременната рок музика.
5 100 любители на рока ще могат да се насладят на събитието. 3500 от тях ще бъдат на трибуните, а около 1600 на места пред сцената на терена на залата. Капацитетът обаче няма да се превишава от съоръжения за сигурност. Безплатните билети за концерта ще се раздават на два пункта в Русе – в Доходното здание и в зала „Булстрад Арена“. Те ще бъдат с логото на „Назарет“ и ще са защитени с баркод, няма да могат да се фалшифицират, уточни Драндийски. Кметът пък призова русенци да не си купуват билети от черноборсаджии, защото ценните хартийки ще се раздават напълно безплатно, но не повече от две на човек. "Green Rock Fest Ruse 2015" ще започне от 17 часа на 13 септември, като вратите на залата ще бъдат отворени от 16 часа. Очаква се „Булстрад Арена“ да бъде препълнена от русенци, гости от съседно Гюргево, както и български и румънски фенове на „Назарет“, които ще поискат да се насладят на живо на своите любимци. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", ВН - социален проект на Еконт и частни спонсори.
Това е и поредният концерт от богатата културна програма в модерното съоръжение, което бе открито на 23 юли с гастрол на българската прима Лили Иванова. Вече са подписани договорите за още четири шоупрограми в новата „Булстрад Арена“. На 4 октомври в залата ще се проведе спектакълът „Dangerous Games“ на „Lord of the Dance“, за който билетите вече почти са продадени. На 27 ноември в Русе ще гастролира спектакълът „Belcanto“ – Гласовете на Италия, наследството на Лучано Павароти“. В него 13 млади италиански оперни певци, ученици на Павароти, ще пеят арии от известни опери. На 4 декември в „Булстрад Арена“ вече е договорен и спектакъл на Националния балет на Грузия „Сухишвили“, а на 20 декември преди Коледа, русенци ще се насладят на творчеството на Горан Брегович и концерт на неговия оркестър за сватби и погребения. Предвижда се, за него да бъде създадена специална фензона, където любителите на музиката на Брегович ще могат да танцуват и да аплодират отблизо своя идол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трети ден "Речни ноти"

Международният конкурс за млади изпълнители "Речни ноти" завършва в Тутракан. Финалът е от 19:30 ч. тази вечер в Амфитеатъра. „Война на гласовете” ще определи носителите на Гран При и на наградата на кмета на Община Тутракан, след което са награждаването на победителите в различните възрастови групи и категории и галаконцертът. Припомням, че..

публикувано на 25.08.24 в 10:49

Засвириха речните ноти

Международният конкурс за млади изпълнители "Речни ноти" ще бъде открит днес в Тутракан и ще продължи до 25 август.  Участие в 23-тото издание на конкурса са заявили над 200 изпълнители от България, Казахстан и Полша. След предварителна селекция, до втория присъствен етап са допуснати 80 от тях.  Те са разпределени в три категории –..

публикувано на 23.08.24 в 09:54

Започва "Преслав по ноти"

Тази вечер в центъра на Велики Преслав започват музикалните събития под надслова на утвърдилата се вече културна програма "Преслав по ноти". Тя се открива в края на лятото и продължава през септември. Тази вечер гости на старата столица ще бъдат младите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови.  Концертът е с начален час 19 ч. и ще се състои на..

публикувано на 22.08.24 в 09:40

Творецът Марин Калинов

Книги на Марин Калинов и фотографии, запазили спомени от участието му в живота на НЧ „Напредък-1869“- Шумен са подредени в залата на читалището.  Експозицията е под наслов „Творецът Марин Калинов“ и ни кара да си спомним и да се замислим.  И да почувстваме през словото неговата енергия и чувствителност.  Експозицията се открива точно в деня..

публикувано на 21.08.24 в 16:40

Абагар с нов албум

От поредното си удивително турне се върна вокалният квартет „Абагар“. Младите жени този път показаха друга страна на своя талант, като изпълняват църковно-славянски песнопения. Десислава Петрова, Стефка Будакова, София Генова-Митева, Христина Вълчанова – солистки в квартета и диригентът Момчил Генов получават неочаквана покана и поемат към поредното..

публикувано на 19.08.24 в 09:30

Художници рисуват Дунав

За 28-ми път красивото крайбрежие на силистренското село Ветрен ще събере художници за Националния пленер по изобразително изкуство „Човек и природа“.  Организаторите от община Силистра и Дружеството на художниците без особени затруднения избират деветимата участници в артистичния форум. Част от художниците вече са били част от пленера в предишни..

публикувано на 17.08.24 в 08:00

Читалище "Напредък" - на 155 години

Шуменското читалище „Напредък“ празнува днес 155 години от създаването си. To съществува от 15 август 1869г. Негов пръв председател е  Илия Рашков Блъсков- учител, писател и общественик.  По този повод в читалището е подредена експозиция с архивни снимки, материали, документи. През есента предстоят още събития, посветени на 155-тата годишнина от..

публикувано на 15.08.24 в 12:47