Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраната за полети между Русия и Украйна влиза в сила от неделя

Автор:
Снимка: БГНЕС

Полетите между Русия и Украйна ще бъдат забранени от утре, въпреки опитите на руски представители да предотвратят тази мярка, съобщи украинският министър на инфраструктурата Андрий Пивоварски, цитиран от ДПА.

По въпроса преговаряха в Брюксел представители на двете страни. Руският министър на транспорта Максим Соколов заяви, че неговата страна ще продължи да се бори за отмяна на взаимните ограничения.

Преди десетина дни Украйна обяви, че от 25-и октомври прекратява изцяло авиовръзките си с Русия и забранява полетите на всички руски компании. Мярката ще бъде в сила докато руските власти не отменят ограниченията, въведени за украински авиопревозвачи.

 В самопровъзгласилата се в Източна Украйна "Донецка република"  проруските власти забраниха дейността на "Лекари без граници" , съобщи източник от неправителствената организация, цитиран от Франс прес. Организацията вече беше забранена и в съседната сепаратистка "Луганска република".  Според източника, не се изтъква  никаква причина.

Подобна мярка е приложена и за агенции на ООН , които отказали да приемат условията за получаване на акредитация, съобщава Франс прес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!