Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста надзирател на Врачанския затвор, приел подкуп

Снимка: Жоро Александров

Окръжният съд във Враца остави в ареста служител на Врачанския затвор за подкуп. В качеството си на старши инспектор, той е получил 3000 лева от затворник, за да облекчи режима на изтърпяване на наказанието му.

Под ръководството на специализирано звено "Антикорупция" при Софийската градска прокуратура, миналата неделя във Враца беше задържан служител на Врачанския затвор веднага след получаването на подкуп. В качеството си на старши инспектор по възпитателната работа в затворническо общежитие от открит тип "Керамична фабрика" Николай Чопарски имал право да изготви и внася предложения за промяна на правния статут на лишените от свобода. Някои от тези предложения са за облекчаване на режима на изтърпяване на наказанието, както и за преместване в затворническо заведение от по-лек тип.

Врачанският окръжен съд прие, че има опасност инспекторът да извърши друго престъпление, поради което наложи най-тежката  мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението ще бъде обжалвано следващия четвъртък в Софийския апелативен съд, съобщиха врачански магистрати.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!