Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелецът от Лясковец поиска да бъде оправдан по всички обвинения от съда във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново ще произнесе на 19 ноември присъдата по делото срещу Петко Петков от Лясковец, който поиска да бъде оправдан.

54-годишният мъж е подсъдим за умишлено убийство на Емил Шарков и опит за убийство на още петима антитерористи, участвали  в акция на МВР за задържане на Петков и изземане на незаконното му оръжие.

Прокуратурата пледира обвиняемият да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна при строг режим, докато четиримата му адвокати искат подсъдимият да бъде оправдан с мотив, че акцията на МВР в Лясковец е била незаконосъобразна и Петков е действал в условията на неизбежна отбрана.

В последната си дума пред съда Петко Петков поиска да бъде оправдан по всички обвинения и заяви,че не е убил Шарков, а че го е стрелял, за да защити себе си и своята майка.

Нямам никаква вина, защото бях нападнат без причина, допълни още обвиняемият, който счита, че вината трябва да бъде поета от ръководството на МВР, изпратило барети в дома му.

Съжалявам за всичко станало, защото най-потърпевши сме аз, майка ми и семейство Шаркови, както и едно дете, останало сирак, поясни още Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата поиска доживотен затвор за стрелеца от Лясковец, защитата иска опрадвателна присъда

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за т.нар. стрелец от Лясковец Петко Петков , който уби командос и рани още петима при тяхната акция в дома му. И частните обвинители, и държавните обвинители настояват за максимално..

публикувано на 12.11.15 в 15:56