Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Петков: Няма как да имаме сигурна Европа, без да имаме ангажиментите и на Русия

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на АБВ ще покани ръководствата на МВР и на службите на разговор за бюджетното осигуряване на сектора, като целта на разговорите ще бъде набиране на максимално много информация за противодействие на тероризма и престъпността, поясни Румен Петков, заместник-председател на АБВ.

Това, което стана във Франция, е много болезнен пример тогава, когато нямаме обезпеченост, нямаме оперативна организация, нямаме оперативен контрол и докъде можем да стигнем, коментира Петков във връзка с атентатите във Франция, заради които може да се каже, че сме в състояние на война.

В сряда парламентарната група на АБВ ще внесе проект за декларация, с която Народното събрание да възложи на правителството да инициира отпадане на санкциите срещу Русия при съответните реципрочни действия от руска страна към Европейския съюз.

Няма как да имаме сигурна Европа, без да имаме ангажиментите и на Русия – това е решението днес.

Румен Петков нарече президента Росен Плевнелиев "абсолютно неадекватен" и го призова да си подаде оставката заради интервюто му в "Индипендънт", в което държавният глава заяви, че Русия е обявила война на България и е ударила сайтовете на ЦИК и на президента.

АБВ обаче няма да инициира процедура по импийчмънт на държавния глава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!