Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестно шествие на автомобили заради цените на винетките блокира движението в Слънчев бряг

Близо 50 автомобила преминаха в бавно шествие по Околовръстния път от Полицейския пункт до Бензиностанцията в Слънчев бряг. Движението беше блокирано в продължение на половин час, а протестът беше против повишаването цените на винетките.

Автошествието премина по главния път "Варна – Бургас" и затрудни движението.  Зад колоната от коли се наредиха автобуси, микробуси и товарни автомобили, пътуващи по пътя. Протестът се организира от бившето гражданско сдружение "Сила".  

Не сме съгласни при това лошо състояние на пътищата да се променят цените, споделиха протестиращите. Повишаването на цената е драстично и  е непосилно да я плащаме в началото на годината, заявиха още те.

Ние внасяме три пъти различни данъци за едно и също нещо, допълни Атанас Калев, един от организаторите на протеста, като уточни, че веднъж шофьорите се облагат с данък "Акциз", в който има включена ставка "Пътища", а върху акциза те плащат ДДС и накрая държавата им взима и пари за винетки.

Калев подчерта, че днешният протест е предупредителен, а на 28 ноември в протестните действия ще се включат десетки товарни автомобили. ."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Протести в Пловдив и Пазарджик срещу новите цени на винетките

След като протестиращи срещу новите по-високи цени на винетките затвориха кръговото кръстовище на изхода на Пазарджик и блокираха излизащите от града автомобили се образува дълга колона от автомобили. Минути преди 19 часа на мастото на протеста..

обновено на 17.11.15 в 19:32