Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц се обяви срещу бежанската политика на Германия

Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц обвини германските власти в провал при приема на бежанци. Властите в Германия изнемогват с обработването на молбите за получаване на бежански статус и над 300 000 случая стоят без отговор.

Мартин Шулц критикува най-вече работата на министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер. От години федералните провинции и общините се оплакват и въпреки това Министерството на миграцията и бежанците не съумя да започне да прилага административните предписания и да започне да обработва молбите за бежански статут по-бързо, заяви председателят на Европейския парламент.

Немалко премиери на федерални провинции и политици също критикуваха работата на федералното министерство за миграция и бежанци. Министър-председателката на Райнланд Пфалц Малу Драйер настоя да се назначат повече сътрудници на министерството и то да работи и в събота и неделя, както и вечерни смени, за да се насмогне с големия брой документи. Остра критика отправи и лидерът на либералите Линднер, казвайки: Документи може и да оставиш да отлежават, хората обаче не може!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!