Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливенската художествена галерия "Димитър Добрович“ разпрати над 5000 коледни картички

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 5 хиляди коледни картички разпрати на болници и социални домове сливенската художествена галерия "Димитър Добрович“.

Картичките са с различни коледни послания и за изработени от различни материали.

Те са дело на деца-участници в национален конкурс.

За трета  година художествената галерия в Сливен организира конкурс за коледни картички, изработени от деца. Според директорката Даниела Ненчева, по-важна е благотворителната идея в конкурса:

Правим пакети, които ги пращаме в болниците в цялата страна, хората от домашен социален патронаж в Сливен. Хубавото е тази година, че отново много деца, родители в навечерието на Коледа искат да направят добро. Нашият конкурс стана вече много популярен.

Над пет хиляди картички бяха получени тази година в сливенската художествена галерия. 50 награди бяха присъдени за различните възрастови групи, но награда всъщност има за всички:

Наградата е това, че вие ще доставите удоволствие на някой, който в коледната и новогодишната нощ няма да бъде със своите близки. Това е подаръкът, който ние ви поднасяме - голямата благодарност на хората, сподели директорът на художествената галерия в Сливен Даниела Ненчева.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!