Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмите по почистването на снега в Стара Загора ще понесат санкции

Снимка: БГНЕС

Фирмите в община Стара Загора, отговорни за почистването на падналия вчера сняг, ще понесат санкции за неизпълнение на поетите ангажименти, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът Живко Тодоров е недоволен от начина, по който се почистват и поддържат пътищата . Констатацията му е след извършена инспекция тази нощ с екип от специалисти.

Между 20 и 30 сантиметра е снежната покривка в Старозагорска област след обилните валежи през последните 48 часа. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими. 

По данни на директора на Областното пътно управление Илия Златев след падналия сняг няма сериозни пътнотранспортни произшествия, нито закъсали автомобили и бедстващи хора. Отворени за движение без ограничения от тази сутрин са и двата републикански прохода - Шипка и Хаинбоаз. 

Участъците от магистралите „Тракия“ и „Марица“ в областта се почистват с нова и модерна техника. След сигнал от пътуващи граждани до „Хоризонт“ областното пътно управление пренасочи хора и техника за почистване на отбивката от магистрала „Тракия“ за Стара Загора след Чирпан. Сигнали за непочистени пътища от четвъртокласната пътна мрежа са постъпили в областната администрация за селата от община Гълъбово. 

От община Мъглиж са снабдили с хляб 11-те постоянни жители на село Сливито, което е с тежко компрометиран път от миналата зима. В старозагорския общински център за временно пребиваване на бездомни са настанени двама през последното денонощие. Центърът, който има капацитет за 15 души, ще се издържа с общински средства по решение на местния парламент.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!