Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокурори от специализирания отдел проверяват сина на кмета на Галиче

Снимка: БГНЕС
Във врачанското село Галиче, известно със скандалния си кмет Ценко Чоков, ще има масирани проверки, съобщи говорителят на върховната прокуратура Румяна Арнаудова. По нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров трима прокурори от специализирания отдел проверяват последното разследване срещу сина на кмета, който е обявен за общодържавно издирване.

Последният скандален случай от село Галиче е отпреди два дни, когато синът на кмета Ценко Чоков - 19-годишният Мартин е ударил по главата 20-годишния Радослав Илиев. Той е с хидроцефалия и две операции на главата и от удара е получил мозъчно сътресение и рязко влошаване на здравословното състояние.

Радослав Илиев е студент в Габрово и със страх споделя, че от години е обиждан и тормозен от кметския син. Срещу Мартин Чоков е започнато разследване за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.Той е разпитан, но не е задържан, защото има медицинско свидетелство, че получава невроза от затворени помещения. От сряда се укрива и е обявен за общодържавно издирване. Ще бъдат взети предвид и други преписки срещу Мартин Чоков, които обаче са прекратени заради оттегляне на жалбите на потърпевшите. Говорителят на Върховната прокуратура Румяна Арнаудова обясни:

Дали на тези лица се оказва някакво въздействие, каквото вероятно и вие, пък и аз подозирам, не можем да твърдим, без да имаме сигурни доказателства. Затова прокурорите от Върховна касационна в момента правят проверка. Не само на този случай, на всички други дела. Планира се също за следващата седмица проверка в това населено място много направления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!