Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставиха два акта за нарушения на фирмата, чийто автобус се преобърна в Македония

Снимка: РАДИО ВИДИН

Два акта за административни нарушения са съставили инспекторите на Автомобилна администрация на фирма "Мегатранс". На 2 февруари малко преди нощ, българско време автобус на фирмата се преобърна в Македония с 43-ма учители от Националната финансово-стопанска гимназия в София.  Едното от установените нарушения е, че липсва квалификация на лицето, което е извършвало предпътния технически преглед, а другото е за превишаване времето за управление от водачите. Това каза за "Хоризонт"  директорът на ДАИ Владимир Колев и посочи, че във фирмата не е бил упражняван достатъчен контрол:

В един случай времето се надвишава с 30 минути управление, друг с 1 час, почивката е по-малко или повече съответно. Обърнато му е внимание на собственика да съблюдават, да спазват установените правила, да спазват наредбите, стриктно да се спазва часовото време за управление, почивките. Не са нови съвсем автобусите, но състоянието на автобусния парк е задоволително. Няма превозно средство, което да не е минало технически преглед, в тази посока всичко е наред.

От Автомобилната администрация казаха още, че за фирма "Мегатранс" това не са единствените установявани нарушения. Преди време фирмата също е имала наложени актове, а даваните предписания са били отстранявани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!