Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обувки и дрехи за социално слаби деца събират в Стралджа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Стралджа започна събиране на детски обувки и дрехи за социално слаби деца и ученици. Благотворителната акция е организирана от Центъра за обществена подкрепа и местната комисия за борба с противообществените прояви. Благотворителната кампания е под наслов  „Подай ръка! Зарадвай дете в нужда!” До края на февруари всеки делничен ден между 8 и 17 часа желаещите могат да занесат в Центъра за  обществена подкрепа дрехи и обувки за деца от 3 до 18 години. Идеята за кампанията идва от самите деца, тъй като те споделят с психолога на центъра Мариана Пенева, че отсъстват често от училище, защото нямат с какво да отидат:

Споделят, че и те искат да бъдат облечени като останалите деца в училище, като техните съученици. Притесняват се от факта, че са с по-стари обувки, скъсани.

Целта на организаторите на кампанията е да съберат дрехи и обувки за 20 деца. Призивът е дрехите да са в добро състояние, допълни Пенева:

Най-вече обувки, защото дрешките по-дълго време могат да бъдат функционални, докато обувките бързо се захабяват, умаляват.

Съобщения за благотворителната акция са поставени в детските градини, училищата и семейните лекари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!