Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР подготвя отпадане на таксите за юридически услуги, начислявани от топлофикациите

Таксите за юридически услуги, начислявани на клиентите на топлофикациите при съдебен спор, ще отпаднат. Промяната се подготвя от Комисията за енергийно и водно регулиране в общите условия на дружествата. Това съобщи председателят на енергийния регулатор Иван Иванов

Аз съм убеден, че това ще стимулира всички топлофикации да търсят други начини извънсъдебно да се уредят техните проблеми с определен брой потребители. С други думи ние ще дадем промяна в общите условия, в смисъл на увеличаване на период задължителен, в който ще бъдат известявани потребителите. Топлофикациите ще търсят разбирателство с тях чрез разсрочване на задълженията или други схеми за погасяване на тези задължения.

Иванов допълни, че ще бъде въведена и пределна цена за услугата "дялово разпределение":

Ние имаме право за тези, които изпълняват монополно услугата, да въвеждаме пределни цени. При определянето на цената на топлинната енергия тя ще бъде пределна цена и за услугата "Дялово разпределение". С нея "Топлофикация" трябва да се съобразят, когато сключват търговските си договори с фирмите за дялово разпределение.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!