Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Международният маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол

Днес започва поредното издание на Международния маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол. В състезателното дефиле се очакват рекорден брой участници.

Карнавално шествие на кукерски групи от региона ще постави началото на Международния маскараден фестивал тази вечер от 17.30 часа по ямболските улици и в градския парк. През последните 17 години "Кукерландия" се разраства с всяка изминала година, каза кметът Георги Славов и заяви, че който веднъж е дошъл, идва задължително всяка година:

Рекорден брой участници, вече има 72 групи, от които и 10-ина от най-малките, което е нашата гордост и надежда за предаване на традицията от поколение на поколение. Традиционният Кукеровград, традиционното кукерско хоро, традиционните кукерски маски...така че - добре дошли на всички, гарантирано настроение и дано времето е с нас!

Фестивалът ще продължи до неделя като кулминацията ще е през почивните дни, когато кукерски групи от цялата страна ще бъдат оценявани от авторитетно жури. Извън конкурсната програма състезателното дефиле ще се допълва от чуждестранни групи от Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Молдова и Русия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!