Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитници протестират пред парламента след като блокираха "Орлов мост"

Снимка: БГНЕС
Природозащитници протестират пред Народното събрание в знак на несъгласие с решението на парламента да забрани къмпингуването на 100 метра от морския бряг. Това е вторият протест на любителите на дивото плажуване срещу промените в Закона за Черноморското крайбрежие. Около 19 часа те блокираха кръстовището на "Орлов мост", но в момента преминаването на автомобили е нормално.

Това е един символен протест и апел към президента на Република България г-н Плевнелиев, който наложи вето в тази част от закона, която беше приета миналата седмица чрез силен лобизъм, много объркваща, която реално въвежда една пълна забрана върху възможността да паркираме за кратко или да оставаме на плажа близо до плажа, до 100 метра, независимо дали е на хамак, дали е на шалте, дали е на палатка...

Един неясен текст, един текст, който не беше предвиден в началото, когато се променяше този закон. Той тотално отмества фокуса по проблемите за Черноморието. Проблемът със замърсяването идва от тези големи комплекси. Това не идва от хората, които са отишли на плажа. Това идва от липсата на елементарна инфраструктура по цялото ни крайбрежие. Реално с поправките, които се направиха, не се решиха същинските проблеми, казаха протестиращи.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!