Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на земи по Черноморието протестираха пред президентството

Снимка: БГНЕС
Собственици на земи по Черноморието протестираха пред президентството с настояване държавният глава да обнародва приетите на 1-ви март промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Те предвиждат забрана за къмпингуването на 100 м от морския бряг.

Според протестиращите хората, които разполагат палатки, кемпери и каравани на плажа, замърсяват околната среда:

Публична държавна собственост, общинска собственост и частна собственост не може без разрешение на собственика някой да отиде да живее там. Който иска да къмпингува, да влезе в къмпинг.

Трябва да има малко по облекчен режим за къмпинги и по Черноморието има доста места, ние не сме против, но искаме всичко да е по регулирано. Ако на плаж Иракли или  плаж Корал дойдат по около пет, десет хиляди човека и живеят там постоянно, как свободните хора могат да плажуват.
Асоциация "българско черноморие" работи единствено и само за интересите на местните хора. Тя е създадена от такива. Между нас няма големи инвеститори. Това е, категоричен съм. След като ние търпим ограничения в нашите имоти, категорично сме против някой да ползва плажа и на практика  да го унищожава
.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!