Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебат за гонките организира парламентарната комисия по транспорт

Снимка: БГНЕС

Комисията по транспорт в парламента организира дебат за нерегламентираните състезания с автомобили по повод обсъждането на промени в Закона за движение по пътищата. Във форума ще участват представители на държавната и местната власт, както и на неправителствени организации.

Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи заяви, че държавата и общините трябва да намерят пространства, като например пустеещите летища или военни поделения, където желаещите могат да се състезават:

Докато не се намери подходящо място хората да се състезават, ще има гонки. След няколко месеца отново ще стане топло, отново моторите ще излязат, освен моторите и автомобилите форсират, правят състезания, правят залагания… Според мен, това си е чисто хулиганска проява и не само "Пътна полиция" може да взема отношение във връзка с тази хулиганска проява, а цялата структура на МВР – "Охранителна полиция" също могат да санкционират. Истината е, че в последните месеци загинаха много невинни хора от такива младежи, които се състезават.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!