Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Априлци: Предприети са мерки по отношение на язовир "Черешов дол"

Снимка: БГНЕС

След като преди дни Агенция "Метрологичен и технически надзор" разпореди да бъде източен язовир "Черешов дол",  кметът на Априлци Младен Пелов съобщи, че са предприети нужните действия, въпреки че няма опасност за населението:

Предприели сме действия по източване на язовира. Нивото му е свалено наполовина, предстои да се доизточи.

Язовирът е представлява никаква опасност, той дори не е язовир, дори не попада в определението и за микроязовир - толкова е малък и е затлачен. Т. е. той не е почистван от тиня откакто е направен, не представлява опасност за никого и не знам защо е попаднал в този списък за предаварийно състояние и така да се съобщава за него по медиите и да бъдат притеснявани хората.

Язовирът е със здрава стена, направен е авариен изпускател, понеже основният му не работи и по тази причина успяваме да поддържаме едно ниво определено, наполовина да е пълен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Язовир „Черешов дол” в Априлци да бъде източен напълно

Агенция „Метрологичен и технически надзор” разпореди язовир „Черешов дол” в Априлци да бъде източен напълно. Той е един от потенциално опасните в област Ловеч. Проверка е установила, че състоянието на язовира не е добро. Преливникът е увреден, а..

публикувано на 19.03.16 в 10:22

Шест язовира са в предаварийно състояние в Ловешко

В Ловешка област има шест язовира в предаварийно състояние. Те са под постоянно наблюдение и засега няма опасност от преливане. До отстраняване на нередностите язовирите "Черешов дол", "Малка Желязна", "Добродан", "Пазар дере", "Прелом" и "Полето" трябва..

публикувано на 04.02.15 в 17:28