Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Пеевски обяви, че спира бизнеса си в България, четем на първите страници на ДУМА, 24 ЧАСА и други печатни издания. Депутатът се е решил на тази стъпка "заради необоснован натиск и негативна кампания“, обяснява МОНИТОР.

"Пеевски продаде официалния си дял в "Булгартабак“ на офшорка, свързана с .... Пеевски“, пише в заглавие КАПИТАЛ DAILY. Вече над 90 процента от собствеността в холдинга е скрита зад компании с неясен собственик, отбелязва вестникът.

"В България корупция по високите етажи няма, имаме най-евтините магистрали на планетата, бием Румъния по всякакви критерии, а за лошите доклади на Брюксел за страната ни са виновни само безотговорни медии и политици. Тези и други басни и небивалици наговори вчера премиерът Бойко Борисов в пространно интервю по Нова телевизия“, пише вестник СЕГА в челния си материал.

Трима висши чиновници ще загубят постовете си, а Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти“ ще бъде закрита, пише СТАНДАРТ. До дни ще бъде уволнен и шефът на управителния съвет на компанията Асен Антов и двамата му заместници. Причината са търговете за строителство на отсечки от магистрала "Хемус“, спрени от премиера. Двете поръчки са оскъпени с общо 150-200 милиона лева.

НОВИНАР съобщава за неволите, които чакат шофьорите в столицата заради строежа на новата отсечка на метрото. "Три блокади в центъра на София от днес“. "Затварят части от булевард "Гоце Делчев“ от тази сутрин. Затрудненията в трафика около Попа и НДК ще продължат до юни догодина“, допълва вестникът.

Половината от сиренето и кашкавала на пазара са имитации. В тях има много малко мляко и предимно растителни мазнини, твърди ТРУД, като цитира председателя на Асоциацията на млекопроизводителите в България Димитър Зоров. Бизнесът предлага у нас да се забрани производството на имитиращи продукти, а сиренето и кашкавалът да се правят само от мляко, допълва вестникът.

2015 година е била най-силната на пазара на труда от началото на кризата, сочи изследване на Института за пазарна икономика, цитирано от 24 ЧАСА. Броят на заетите се е увеличил с над 50 хиляди през миналата година, а коефициентът на заетост се е покачил с 1,1 на сто до 49,1 на сто от хората на възраст над 15 години, сочи вестникът във водещия си материал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!