Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната полиция разби мрежа за разпространение на наркотици

Снимка: Пресцентър на МВР

Полицията разби мрежа за разпространение на наркотици в заведение в столичния Студентски град. Задържани са седем души, единият, от които е управител на заведението.

Схемата е действала от три месеца, обяви началникът на СДВР старши комисар Младен Маринов:

Изключително сложно беше да се проведе операцията в самото заведение и да се хванат всичките тези хора в момент на пласиране на наркотиците. Имаме хванати клиенти, дилър, специално помещение, специални пароли, които се ползват при покупката, специални места за употреба на този вид наркотик.

На задържаните е наложена 72-часова мярка за неотклонение "задържане под стража".

Видът на наркотика се уточнява, но обстоятелствата говорят за скъпи наркотици и вип-клиенти.

Старши комисар Младен Маринов коментира и любителския клип, който засне столични полицаи, заподозрени в корупция. Действието се разиграва на бул. "Черни връх", където трима полицаи спират автомобил и при проверката на документите възниква съмнение за вземане на подкуп, за да се избегне санкция за водача:

Разпоредена е проверка с моя заповед и предстои разглеждане на доказателствата. Ще очакваме да получим видеоматериала от собственика на видеоматериала, но така или иначе започва проверка по действията на полицаите. Ако се установят нарушения и неспазване на разпоредбите за работа, съответно ще се предприемат необходимите дисциплинарни действия, а и за случая ще бъде уведомена Софийска градска прокуратура.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!